Thursday, 18 April 2019

10 MCQs ABOUT PAKISTAN TO CHALLENGE YOUR KNOWLEDGE- Can you grab 8/10...? fusionstor-ies



Cross check your knowledge about Pakistan.

OBTAINED PARKS:   /10

PASSING MARKS: Patriotism  

answers at end

Q 1. Which mountain of Pakistan means ‘naked mountain’ for not allowing snow to stay on it?

a. K2
b. Himalaya
c. Nanga parbat




Q2. Which place is known as natural wonder at Pakistan?


a. Princess of Hope, Makran coast

 b.Gawadar beach, Balochistan

c.Fairy meadows, Hunza valley
WHICH NATURAL WONDER LIES IN PAKISTAN? PRINCESS OF HOPE
NATURAL WONDER AT PAKISTAN, PRINCESS OF HOPE, MAKRAN

Q 3 .  What is the national bird of Pakistan?

b.  Chukar pheasant
c. Sparrow

Q 4. How many satellites Pakistan has launched in space?

a. 2
b. 5
c. 6

Q 5. Which wetland of Pakistan is called migratory birds paradise?

b. Lake Haliji, Sindh
c. Rawal lake, Islamabad



Q 6. WHICH IS THE WORLD HIGHEST PAVED BORDER LOCATED AT PAKISTAN?

b.  Kilkik Pass to China
c.  Tochi Pass, Ghazni to Bannu

Q7.  Which missile range of Pakistan is named at Pashtun warrior who defeated legendary Hindu Raja PrithviRaj Chohan such that folks there still mourns?

a..Hatf 3
b.Shaheen 3

Q8. Which Mughal EMPEROR IS BURIED in Lahore, Pakistan?

a. Emperor Jalal ud Din Akbar
c. Emperor Aurangzeb

 Q9. WHEN ISLAMABAD DID OFFICIALLY DECLARED AS NEW CAPITAL OF PAKISTAN?

a.14th August, 1967
b.14 August 1972
c.14 August 1969



Q10. AT WHICH ISLAMIC DATE IS PAKISTAN’S BIRTHDAY?

a.27th Ramzan, 1366
b. 27th Ramzan, 1466
c.27th Ramzan, 1566



ANSWERS
10. A    9. A    8. A    7. C     6. B   5. A     4. B    3. C    2. B    1. C

MARK YOUR GAINED ANSWERS AT START. BE HONEST
KNOWLEDGE ABOUT PAKISTAN HISTORY
witness Killing of last mughal princess
The writer is a teacher and can be followed at fusion stories@facebook.com.
she writes online stories for middle readers and for who want to decorate their digital library with more colorful and adventurous gala of books. Her story book 


is available on kindle as well.

Her free online stories are:

 1. ACROSS THE NILE( A time travel across pyramids, nile, jamia al Azhar, meeting with mummy queen and anacondas)
2. FUTURE EYE( time travel in future to combat against a vicious scientist, living at flying houses and explore new planets)
3. LOVE AT LAHORE FORT( A forgotten love story of prince Sharyar and a consort Irravati).
4. PRITHVI VS GHAURI (A time travel back in 11th century as warriors of Shahbudin Ghouri to unveil the false myth)
5. MY GUILTY STYLE ( A time travel back to Ottoman empire)
6. BORN EXPATS: Journey of two bird buddies (It's not a time travel but a travel story of two migratory bird buddies upon Kazakhstan,Iran, ubai,afghanistan,pakistan, india n china. A gala of multicultural adventures)
7. EP 1 : BURIED HATE & BORN LOVE IN WAZIRASTAN (A friendship hype of pakistani commando and of Chinese engineer)





comment